Volonterski centar Split

10. Dani volonterskog rada

volo10.3
Ove godine po deseti jubilarni put, a zadnje dvije godine u partnerstvu s udrugom MoSt, Udruga „Mi“ je organizirala manifestaciju «Dani volonterskog rada» koja se održala u Splitu od 24.-26. svibnja 2007. godine.
 
Tijekom dvodnevne konferencije u Vili Dalmacija, 24.-25. svibnja, predstavljene su slijedeće teme: 10 godina volonterskih dana u Splitu, Razvoj volonterstva u Hrvatskoj, Izvori financiranja za udruge, Volontiranje-stavovi i praksa-rezultati istraživanja, Mogućnosti izgrađene povjerenjem-CARDS 2003, Volontiranje u obrazovnom procesu-međunarodna iskustva i Forum mladih volontera.

Na svečanosti dodjele priznanja, nakon nastupa kazališne umjetnice Ksenije Prohaske, priznanja za udruge godine u području razvoja i promocije volonterstva su dodijeljena Županijskoj ligi protiv raka i Udruzi Split zdravi grad.

Dogradonačelnik Božidar Čapalija udruzi Mi je uručio Medalju Grada za uspješan dobrotvorni rad i poticanje volonterstva.

volo10.1Trećeg dana, u subotu 26. svibnja, na Prokurativama, 50 udruga iz Splita, Kaštela, Omiša, Šibenika, Knina, Rijeke, Zagreba i Osijeka na štandovima je predstavilo svoj rad i proizvode građanima, a paralelno se odvijao prigodan kulturno zabavni program na pozornici.
 
 
volo10
U akciji «Udruge za udrugu» sudjelovale su 33 organizacije koje su prodajom svojih proizvoda i vlastitim donacijama prikupili 8.300,00 kn, namijenjeno opremanju Informativnog centra za mlade INFO-ZONA, projekt kojeg u partnerstvu provode Udruga za promociju kulture mladih - Splitski portal i SIC Studentski informacijski centar. Istovremeno se na Prokurativama odvijala i promocija akcije «Novi život na dar» Udruge dijaliziranih i transplantiranih bolesnika Splitsko dalmatinske županije.

Prezentacije:
10 godina volonterskih dana u Splitu
Razvoj volonterstva u Hrvatskoj – Mreža za razvoj volonterstva
Izvori financiranja za udruge
Volontiranje-stavovi i praksa-rezultati istraživanja
Mogućnosti izgrađene povjerenjem-CARDS 2003
Izgradnja kapaciteta i financijska potpora organizacijama civilnog društva u pružanju socijalnih usluga-CARDS 2003
Volontiranje u obrazovnom procesu-međunarodna iskustva
Service learning u nastavi-domaća iskustva
Forum mladih volontera:
Obiteljski centar SDŽ-program Prijatelj
Volonterski rad u Trogiru-udruga Iuvenis

Hvala vam svima koji ste sudjelovali!
picasa_albumid=5482558650908518465Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterski centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).