Volonterski centar Split

11. Dani volonterskog rada

logo11

Od 16.- 17. svibnja 2008. održani su 11. Dani volonterskog rada u prostoru Gradske knjižnice Marko Marulić te u gradskom parku „Đardin“. Uz konferencijski dio održana je javna akcija uz  predstavljanje rada udruga, te volonterskih inicijativa i programa institucija i škola sa područja Splitsko dalmatinske županije.

Na manifestaciji je sudjelovalo 57 sudionika, 25 osnovnih i srednjih škola, 32 OCD-a. Na konferencijskom dijelu zabilježeno je sudjelovanje 230 sudionika a na javnoj manifestaciji 2000 - 3000 korisnika.

Učesnici manifestacije bili su iz Splita, Kaštela, Šibenika, Šolte, Zadra, Omiša, Knina, Sinja, Solina, Kaštela, Trogira, Zagreba. Pored navedenih organizacija na okruglim stolovima su prisustvovali i predstavnici dvaju ministarstava,  dvaju gradskih ureda i dvaju fakulteta (Split i Zadar). Program manifestacije je kreiran u suradnji sa Savjetom volonterskog centra.

volo11.4U sklopu Dana, održan je okrugli stol na temu: Izazov razvoja volonterstva u svjetlu novog zakona (Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Nacionalni odbor za razvoj volonterstva, Nacionalna mreža za razvoj volonterstva, Razvoj volonterstva u Hrvatskoj (122 sudionika), Forum mladih volontera (108 sudionika) te četiri prezentacije:
- Kako osigurati kvalitetno mjesto za volontiranje (Nacionalna mreža za razvoj
volonterstva),
- Volontiranjem do znanja i vještina (Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu);
- Forum mladih volontera
(Udruga Mi - Volonterski centar Split i Info zona)


volo11.2
Na Sajmu prilika volontiranja i doprinosa u zajednici, predstavljen je Volonterski vodič za 2008 godinu. Kroz humanitarnu akciju Udruge za udrugu - ostvarena je potpora udruzi Zdenac.

picasa_albumid=5482541524583067969

Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterski centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).