Volonterski centar Split

 

Sukladno ograničenjima za održavanje javnih događanja, ove je godine svečana proslava održana u krugu 50 uzvanika, predstavnika organizacija civilnog društva i dobitnika nagrada koje Regionalni volonterski centar Split tradicionalno dodjeljuje organizacijama s područja Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, a koje su se u protekloj godini posebno istaknule kada je u pitanju promocija i razvoj volonterstva.

Na proslavi je dodijeljena nagrada za promociju i razvoj volonterstva „Vinka Luković“ – Udruzi za civilno društvo i kvalitetu življenja Srma iz Sinja. Nagrada „Vinka Luković“ ustanovljena je 2010. godine u spomen na veliku dubrovačku humanitarku i volonterku koja je živjela i radila u Splitu i koja je svoj život posvetila pomaganju osobama s invaliditetom te starijima i nemoćnima. Nagradu je dodijelio zamjenik gradonačelnika Splita – Bojan Ivošević.

Dodijeljena su i tri priznanja za poseban doprinos razvoju volonterstva u 2021. godiniErasmus studentskoj mreži Split, udruzi Milan Ožić Mike – Udruzi s najvećim osmijehom i Udruzi Dyxy – Županijskoj udruzi za djecu i mlade s teškoćama čitanja, pisanja i učenja.

Dodijeljena je također i nagrada „Davor Belaić“ za koordinatore volontera u odgojno-obrazovnim ustanovama s područja četiri južne županije. Ove je godine nagradu dobila Katja Vladičić, profesorica likovnog i voditeljica volonterskog kluba „Pineli“ u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi Zadar. Ovu nagradu Regionalni volonterski centar Split dodjeljuje od 2019. godine, u spomen na Davora Belaića, koji je bio nastavnik matematike za učenike viših razreda u splitskoj OŠ Sućidar te voditelj školskog Kluba mladih matematičara. Nagradu je dodijelila predstavnica Splitsko-dalmatinske županije Helena Bandalović.

Ove godine priznanje za poseban doprinos razvoju volonterstva u odgojno-obrazovnim ustanovama dobila je Anđela Divić iz Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića Makarska.

Ove godine je dodijeljeno i posthumno priznanje Anti Raosu za aktivistički doprinos i borbu za prava osoba s invaliditetom. Priznanje je dodijelila Snježana Ćatović, dopredsjednica Udruge osoba s cerebralnom paralizom Srce Split, a preuzela ga je sestra g. Raosa – Marija Karas.

I ove su godine podijeljene zahvalnice volonterima i podupirateljima volonterskog rada. Zbog epidemiološke situacije, zahvalnice je preuzela po jedna osoba iz organizacije.

Fotografije: Tina Šuto

Međunarodni dan volontera dobitnici 2021

Proslava Međunarodnog dana volontera održana je u sklopu programa Regionalnog volonterskog centra Split, sufinanciranog od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).