Volonterski centar Split

pogledajmeU ovogodišnjoj akciji 13. Dana volonterskog rada prikupljeno je 8 874,94 kuna za kupnju softvera za rad s djecom s govornim poteškoćama udruge Pogledajme!

Dakle, svi mi koji smo taj dan nešto prodavali u Đardinu i od toga odvojili određeni iznos za ovogodišnju akciju - „SLIKE ZA MOJ GOVOR“ -  kupovinu softvera za rad s djecom s govornim poteškoćama udruge „Pogledajme“, uspješno smo završili akciju.

Ovaj put moramo posebno istaknuti naše vrijedne volonterke i volontere, učenice/ke IV i V gimnazije koji su animirali naše sugrađane i van Đardina te na taj način uspjeli vrlo brzo prodati svoje kolače i tako uprihoditi značajne iznose za ovu akciju!

Svima skupa još jednom veliko hvala, zajedničkim snagama prikupio se iznos kojemu je potrebno još samo malo pridodati i osigurati planirani softver.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.