Volonterski centar Split

 

U subotu i nedjelju 23. i 24. listopada smo zajedno s partnerskom OŠ Lučac iz Splita bili u posjetu OŠ Ivan Goran Kovačić iz Gore kraj Petrinje za koju provodimo humanitarnu akciju "Zajedno za druge!" sve do sredine prosinca.

Tijekom dva dana imali smo organizirani obilazak grada Petrinje, ručak i druženje sa zaposlenicima ispred OŠ u Gori (ručak, pjevanje, pečenje kestena) te izlet do planinarskog doma "Matija Filjak" na vrhu Hrastovačke gore, gdje je bilo organizirano skupljanje kestena. 

Petrinja 13

Posjetili smo i petrinjski lokalni volonterski centar Udruge IKS. Razgovarali smo o teškoćama s kojima se sreću nakon potresa, u novim životnim i poslovnim uvjetima.

Petrinja 2

Zahvalni smo domaćinima na sjajnoj organizaciji posjeta. Uživali smo i osobito nam je bilo drago konačno uživo sve upoznati.

Aktivnost je financirana iz programa Regionalnog volonterskog centra Split, od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).