Volonterski centar Split

 

Lučka biciklijada, odnosno natjecanje učenika OŠ Lučac u vožnji bicikla poligonom na školskom dvorištu održalo se u subotu, 16. listopada, u organizaciji Volonterskog kluba Lučac Osnovne škole Lučac i Regionalnog volonterskog centra Udruge "MI" - Split

Glavni cilj biciklijade je promocija kvalitetnog provođenja slobodnog vremena kod djece, kao i promocija zdravog življenja (uz boravak na svježem zraku i vožnju bicikla) te volonterstva i filantropije. Naime, natjecatelji su otkupili svoj startni broj te na taj način podržali humanitarnu notu biciklijade - sredstva prikupljena donacijama biciklista i posjetitelja namijenjena su Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić u Gori kraj Petrinje koja je teško stradala u potresu. Sudjelovala su ukupno 62 natjecatelja (uključujući i rezerve), a za organizaciju i provedbu biciklijade uključeno je 34 volontera, uključujući nastavnike i učenike OŠ Lučac i volontere GDCK Split. Ukupno je prikupljeno 2381,00 kn.

Više fotografija pogledajte na Facebook ili Instagram stranici RVC Split.

Lučka biciklijada 2021 2

Lučka biciklijada 2021 3

 

Organizacija događanja sufinancirana je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a osvježenje za natjecatelje sufinancirali su Naturali d.o.o. i Sandwich bar Rizzo Split.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).