Volonterski centar Split

 

Udruga "MI" - Split 22. rujna 2021. godine u Hotelu Park je organizirala međunarodnu konferenciju pod nazivom „Volontiranje u integraciji i krizi – izazovi i pogled u budućnost“.

Razgovarali smo o volontiranju s izbjeglicama u krizi i u procesu integracije s Centrom za mirovne studije, JRS-om (Isusovačkom službom za izbjeglice) i udrugom "Are You Syrious?" te o organiziranju volontera u krizama pandemije i potresa sa Zakladom za ljudska prava i solidarnost Solidarna, Udruga MoSt, Udruga ZvoniMir i Društvom Crvenoga križa Splitsko-dalmatinske županije. Čuli smo prezentacije o istraživanjima na temu kriznog volontiranja koje su proveli Filozofski fakultet u Splitu, Udruga "MI" - Split i CSV Milano (Volonterski centar Milano). Predstavnice CEV-a (Centra za europsko volontiranje) i Hrvatskog centra za razvoj volonterstva predstavile su važne dokumente i smjernice za razvoj volonterstva i osobito kriznog volontiranja.

Cijeli program konferencije dostupan je OVDJE.

Konferencija se održala u okviru projekta „Volonteri kao snaga solidarnosti u vremenima krize“, koji se provodi na području 5 europskih zemalja – Hrvatske, Belgije, Italije, Srbije i Poljske. Nositelj projekta je Udruga „MI“ – Split, a partneri su Centar za europsko volontiranje, Hrvatski centar za razvoj volonterstva, udruga Srbija u pokretu, zaklada Common thing i Volonterski centar Milano. Projekt je financiran sredstvima programa Europa za građane.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).