Volonterski centar Split

U utorak, 24. studenog 2020. g., od 10 do 11:30 h smo održali edukaciju "Biti volonter" za učenike Škole za dizajn grafiku i održivu gradnju Split putem Microsoft Teams platforme.

Edukaciju je provela Antonia Matković (Udruga „MI“ – Split, program Volonterskog centra Split), uz uvod prof. Silvija Puljića, koordinatora projekta „Razmišljajmo održivo - učimoo mlade za održivi razvoj zajednice“ za školu te gosta Denisa Maslova, voditelja prihvatilišta za beskućnike i socijalne samoposluge Udruge MoSt.

Teme edukacije:
• volonterstvo općenito - tko je volonter, što je volontiranje? Tko sve može volontirati i koji su uvjeti?
• dobrobiti volontiranja
• prava i obaveze volontera
• gdje se u Splitu i okolici može volontirati?
• projekt "Razmišljajmo održivo - učimo mlade za održivi razvoj zajednice" - Kako se mogu uključiti?
• povezanost volonterstva s održivim razvojem
• volonterska akcija koja će se provoditi u školi kroz prosinac (koordinator aktivnosti u Školi za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split: prof. Silvio Puljić)
• potrebe osjetljivih skupina - beskućnici u Splitu (povezanica s ciljevima održivog razvoja - 1. Iskorjenjivanje siromaštva i 2. Iskorjenjivanje gladi)

Na edukaciji je sudjelovalo preko 30 učenika škole.

Cilj projekta „Razmišljajmo održivo - učimo mlade za održivi razvoj zajednice“ je ojačati doprinos udruga održivom razvoju (OR) obukom srednjoškolaca o načelima održivog razvoja i poticanjem uključivanja mladih u život lokalne zajednice u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku.

Nositelj projekta: ODRAZ - Održivi razvoj zajednice. Partneri: Udruga za razvoj civilnog društva SMART, Udruga ˝MI˝ - Split, Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju, Volonterski centar Osijek, I. gimnazija Osijek, Privatna umjetnička gimnazija s pravom javnosti.

 

partneri odraz

disclaimer odraz

 


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).