Volonterski centar Split

 

Zbog epidemioloških mjera, nismo u mogućnosti organizirati zajedničku proslavu Međunarodnog dana volontera sa svim organizatorima, volonterima i podupirateljima. Umjesto toga, održat ćemo u subotu, 5. prosinca u vremenu od 10 do 11:30 h u Hotelu Park svečanu dodjelu nagrada „Vinka Luković“ i „Davor Belaić“ na kojoj će prisustvovati maksimalno 15 uzvanika. Ostali sudionici moći će se priključiti svečanosti putem videolinka koji ćemo svim prijavljenim organizacijama poslati nekoliko dana prije svečanosti. Na svečanosti će se pročitati imena svih nagrađenih volontera i podupiratelja, a njihove zahvalnice poslat ćemo poštom. Točan program svečanosti i detalje objavit ćemo vam naknadno, no nastojat ćemo na neki način uključiti i sudionike putem videolinka.

Prijavni obrazac za volontere i podupiratelje možete pronaći na OVOM linku. U njemu možete navesti volontere i podupiratelje vaše organizacije kojima želite zahvaliti povodom Međunarodnog dana volontera, a Udruga "MI" - Split će izraditi zahvalnice i poslati ih poštom na navedene adrese. Molimo da prijavni obrazac dostavite najkasnije do srijede, 25. studenog 2020.

Podsjećamo da je natječaj za dodjelu Godišnje nagrade za razvoj i promociju volonterstva „Vinka Luković” (za organizatore volontiranja - pravne osobe) i Godišnje nagrade za koordinatore volontera u odgojno-obrazovnim ustanovama "Davor Belaić" (za fizičke osobe) otvoren do utorka, 24. studenog 2020. g., a javna objava dobitnika nagrade bit će na proslavi Međunarodnog dana volontera, 5.12. u Hotelu Park. Obrasce za prijavu i upute možete pronaći na OVOM linku.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).