Volonterski centar Split

U sklopu projekta "Volonteri kao snaga solidarnosti u vremenima krize" (VOCIS) 22.10.2020. održao se istoimeni međunarodni webinar u organizaciji Centra za europsko volontiranje.

Tijekom trosatnog webinara, sudionici su imali priliku čuti više o aktivnostima, rezultatima i ciljevima samog projekta, ali i o načinima uključivanja volontera u rješavanje kriznih situacija. Predstavljeno i je međunarodno istraživanje nastalo kroz projekt, o stavovima o (kriznom) volontiranju. U sklopu panela posvećenog predstavljanju rezultata istraživanja, raspravljalo se o mogućnostima i načinima motiviranja volontera koji se aktiviraju za vrijeme neke (društvene, epidmiološke, humanitarne) krize za dugoročni volonterski angažman, kao i o ulozi volonterstva u društvu te potrebi za većom promocijom pozitivnih društvenih angažmana.
Na webinaru su sudjelovala 82 sudionika iz Italije, Hrvatske, Belgije, Bugarske, Cipra, Estonije, Finske, Francuske, Njemačke, Grčke, Irske, Nizozemske, Poljske, Portugala, Srbije, Slovačke, Španjolske i Velike Britanije.

Projekt Vocis financiran je iz fonda Europa za građane. Nositelj projekta je Udruga "MI" - Split, a partneri su Hrvatski centar za razvoj volonterstva (Hrvatska), Srbija u poketu (Srbija), Centar za europsko volontiranje (Belgija), CSV Milan (Italija) i Fundacja Rzecz Spoleczna (Poljska).

vocis

 


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).