Volonterski centar Split

 

U subotu 24. listopada je u dvorištu OŠ Lučac u organizaciji školskog volonterskog kluba (Mali volonteri OŠ Lučac) i Volonterskog centra Split organizirana Lučka biciklijada, humanitarno-volonterska akcija. Cilj Lučke biciklijade je promocija zdravog načina života, ali i promocija filantropije i volonterstva.

lučka biciklijada 2020 2Učenici od 1. do 5. razreda su se natjecali u vožnji bickla na poligonu u dvorištu škole, a novac prikupljen otkupom startnog broja (ukupno 2006,00 kn) doniran je udruzi Crveni Nosovi - klaunovi doktori.

Svi učenici dobili su priznanja za sudjelovanje i majice s logom biciklijade, a najspretniji učenici dobili su prigodne nagrade. Nagrađeni su: Cvita Vuletić (među prvim razredima), Igor Malger-Petrić (među drugim razredima), Lovre Mratović (među trećim razredima), Nardo Tomašević (među četvrtim razredima) i Karlo Gudelj (među petim razredima). Više fotografija se može pogledati na našoj Facebook stranici.

Događanje je organizirano uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te donatora Tommy d.o.o. i Naturalis d.o.o.

Fotografije: Božidar Vukičević/Cropix


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).