Volonterski centar Split

Hrvatski savez za rijetke bolesti obratio nam se povodom pokretanja međunarodnog projekta „Hug for Guinness, hug for rare!“ („Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke!“) kojim će se obilježiti Međunarodni dan rijetkih bolesti 2016. godine.

Početkom 2015. godine Savez je, povodom obilježavanja međunarodnog Dana rijetkih bolesti, pokrenuo kampanju "Zagrli za rijetke bolesti", u sklopu koje su prikupljali fotografije zagrljaja te ih objavili na web i Facebook stranici. Kako je to izgledalo može se vidjeti u OVOM kratkom videu. Akciji su se priključile i mnoge poznate osobe.

Ove godine odlučili su se za veliki izazov i akciju su proširili i prijavili ju za obaranje Guinnessovog rekorda u kategoriji najvećeg online foto albuma zagrljaja (trenutni rekord iznosi 108 121 fotografija).

Kako bi akcija bila što uspješnija započeli su s organiziranjem aktivnih timova i poznatih osoba diljem Hrvatske koji će se u navedenom tjednu natjecati koji tim može skupiti više fotki. Samo sudjelovanje je jednostavno – važno je jedino da na svakoj fotki grlite drugu osobu i da se te slike uploadaju na posebnu web stranicu cijele kampanje: http://hugforrare.com (stranica će biti aktivna od 14. veljače). Volonterski centar Split će koordinirati timom od nekoliko volontera te 23. veljače 2016. nuditi zagljaje na nekoj lokaciji u Splitu. Ovim putem pozivamo škole, udruge i organizacije da organiziraju svoje timove u periodu od 21. do 27. veljače 2016. g. i postanu dio ovog projekta te da zajedno s nama srušite rekord i u konačnici podignete svijest u društvu o rijetkim bolestima. 

Za više informacija o projektu možete kontaktirati Hrvatski savez za rijetke bolesti putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem telefonskog broja: 01/244-1393, a ukoliko se želite uključiti u naš tim, javite nam se na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonom na: 021/329-137, 329-139 ili 091/329-1300.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).