Volonterski centar Split

  Povodom 5. prosinca koji se u svijetu obilježava kao Međunarodni dan volontera održati će se svečana dodjela godišnje nagrade za razvoj i promociju volonterstva „Vinka Luković“.

  Godišnja nagrada „Vinka Luković“ ustanovljena je kao znak javnog priznanja pravnim osobama za iskazani doprinos razvoju volonterstva i volonterskih aktivnosti. Nagradu dodijeljuje Savjet volonterskog centra Udruge MI za organizatore volontiranja s područja 4 županije, pa su se tako mogli prijaviti organizatori volontiranja iz Zadarske, Šibensko- kninske, Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije. Dodjelom ove nagrade želi se oživjeti i trajno sačuvati uspomena na jedinstveni lik i djelo Splićanke „tete Vinke - velike volonterke i humanitarke“.

  Svečana dodjela nagrade održat će se u Gradskoj knjižnici Marka Marulića (Ulica Slobode 2, Split), 5.12. u petak, s početkom u 12.00 sati.

 Uz prigodni domjenak dodijelit ćemo nagrade i diplome volonterima te predstavit Priručnik za volontere osnovnih škola.

 Svečanost će okupiti predstavnike organizacija civilnog društva, javnog sektora i volontera kojima će biti uručena i priznanja za njihov volonterski doprinos.