Volonterski centar Split

17. prosinca 1985. Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 5.12. Međunarodnim danom volontera. Od tada pa do danas sve zemlje članice afirmativno promoviraju volonterstvo i njegov utjecaj na općedruštvenu dobrobit.
Rezultat toga u Republici Hrvatskoj jest 19 422 volontera koji su društvu poklonili 1 222 583 volonterskih sati u 2012. godini.

Volonterski centar Split Udruge MI od 1998. godine djeluje na promociji i razvoju volonterstva na regionalnoj razini, a kroz Hrvatsku mrežu volonterskih centara i na nacionalnoj i međunarodnoj razini utječe na javne politike zagovarajući volonterstvo i vrijednosti volonterskog rada.

Danas je dan kada odajemo priznanje volonterima, koordinatorima volontera i podržavateljima volonterskog rada za njihov trud i doprinos volonterstvu u proteklom razdoblju. Ljudi koji nesebnično daruju svoje vrijeme za opću dobrobit zaslužuju da se njihovo ime spomene, a trud nagradi.

Zato danas, uz dodjelu nagrade "Vinka Luković" dodijelit ćemo i zahvalnice volonterima koji su svojim radom iznimno doprinijeli radu brojnih organizacija na širem splitskom području.

Kristina, Ivanka, Marijan, Jelena, Vinka, Branka, Luisa, Najda, Šimica, Jadranka, Mira, Slavica, Antonija, Zoran, Miran, Jadran, Maja, Petronije, Slavko, Vedran, Jozo, Ružica, Zdenka, Marjan, Maja, Biljana,  Zorica, Alma, Teo, Ivo, Mira, Elsie, Ratko, Anita, Stjepan, Antonela, Tea, Vjekica, Tina, Iva i Sanja, kao i mnogi drugi nespomenuti - SRETAN VAM MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA i hvala na vašem dosadašnjem doprinosu!


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterski centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).