Volonterski centar Split

Povodom 5. prosinca koji se u svijetu obilježava kao Međunarodni dan volontera održati će se svečana dodjela godišnje nagrade za razvoj i promociju volonterstva „Vinka Luković“.

Godišnja nagrada „Vinka Luković“ ustanovljena je kao znak javnog priznanja pravnim osobama za iskazani doprinos razvoju volonterstva i volonterskih aktivnosti. Savjet volonterskog centra Udruge MI ove godine nagradu je proširio na područje 4 županije, pa su se tako mogli prijaviti organizatori volontiranja iz Zadarske, Šibensko- kninske, Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije. Dodjelom ove nagrade želi se oživjeti i trajno sačuvati uspomena na jedinstveni lik i djelo Splićanke „tete Vinke - velike volonterke i humanitarke“.

Svečana dodjela nagrade održat će se u četvrtak, 5.12.2013. s početkom u 17:30 u Sveučilišnoj knjižnici Split, Ruđera Boškovića 31, Multifunkcionalna dvorana, II kat.

Svečanost će okupiti predstavnike organizacija civilnog društva, javnog sektora i volontera kojima će biti uručena i priznanja za njihov volonterski doprinos.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.