Volonterski centar Split

Povodom 5. prosinca koji se u svijetu obilježava kao Međunarodni dan volontera održati će se svečana dodjela godišnje nagrade za razvoj i promociju volonterstva „Vinka Luković“.

Godišnja nagrada „Vinka Luković“ ustanovljena je kao znak javnog priznanja pravnim osobama za iskazani doprinos razvoju volonterstva i volonterskih aktivnosti. Savjet volonterskog centra Udruge MI ove godine nagradu je proširio na područje 4 županije, pa su se tako mogli prijaviti organizatori volontiranja iz Zadarske, Šibensko- kninske, Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije. Dodjelom ove nagrade želi se oživjeti i trajno sačuvati uspomena na jedinstveni lik i djelo Splićanke „tete Vinke - velike volonterke i humanitarke“.

Svečana dodjela nagrade održat će se u četvrtak, 5.12.2013. s početkom u 17:30 u Sveučilišnoj knjižnici Split, Ruđera Boškovića 31, Multifunkcionalna dvorana, II kat.

Svečanost će okupiti predstavnike organizacija civilnog društva, javnog sektora i volontera kojima će biti uručena i priznanja za njihov volonterski doprinos.