Volonterski centar Split

Natječaj za dodjelu godišnje nagrade za promociju i razvoj volonterstva "Vinka Luković" otvoren je do ponedjeljka 11. studenog 2013. u 12h


Od ove godine natječaj je sa Splitsko-dalmatinske županije proširen i na organizacije iz Duborvačko-neretvanske, Šibensko-kninske i Zadarske županije, pa vas pozivamo da obavijest o natječaju pošaljete i na organizacije iz drugih županija.

Dobitnike nagrada izabrat će Savjet Volonterskog centra Split, a nagrade će se dodijeliti na svečanosti povodom Međunarodnog dana volontera 5.12.2013.

Upute i Prijavni obazac


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.