Volonterski centar Split

U sklopu projekta "Skrb o starijima u PPDS-u kroz volonterki rad i sudjelovanje zajednice" kojeg provodi udruga Mi u partnerstvu s Volonterskim centrom Osijek, Volonterskim centrom Zagreb i Udrugom za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke provode se volonterske akcije kojima se obilježava 29.4.- Europski dan međugeneracijske solidarnosti

U Ličko-senjskoj, Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji akcije provode provoditelji Programa Pomoć u kući i Dnevni boravak. Akcije se sastoje od upoznavanja volontera s terenom na kojem se Program provodi, druženja s korisnicima i pomaganju u sitnim poslovima.

Europski dan međugeneracijske solidarnosti prilika je za podizanje svijesti građana o potrebama starijih u lokalnoj zajednici, kao i osvještavanje mogućnosti koje pruža volonterski rad.

U akciju su se uključili:

Općina Plitvička Jezera - ODCK Plitvička Jezera
Općina Udbina
Općina Vrhovine
Općina Kistanje - Organizacija za građanske inicijative OGI
Grad Knin -  GDCK Knin
Općina Donji Lapac - Udruga "Pomoć u kući starijim osobama"
Grad Drniš - udruga Zvonimir


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.