Volonterski centar Split

Volonterski centar Zagreb, zajedno s brojnim neprofitnim organizacijama širom svijeta, intenzivno preprema sezonu međunarodnih volonterskih kampova 2013. Volonterski kampovi, kojih se godišnje održi oko 3000 u različitim zemljama svijeta, prilika su za sve građane, a posebno za mlade ljude da kroz volontiranje upoznaju  različite zemlje svijeta, rade na određenoj tematici te unaprijede znanja stranih jezika.


Međunarodni volonterski kampovi omogućavaju osobni rast i razvoj svakog pojedinca kroz upoznavanje drugih naroda i kultura, a koji je baziran na solidarnosti, zajedništvu i interkulturalnom učenju. Međunarodni kampovi su jedinstveni oblik volontiranja koji nudi pozitivne i praktične načine okupljanja ljudi iz različitih zemalja i različitih kultura kako bi živjeli i radili zajedno na projektima koji doprinose lokalnim zajednicama u kojima se oni održavaju. Opći ciljevi svih kampova su razbijanje predrasuda i stereotipa, unapređivanje tolerancije i razumijevanja među ljudima. Područja rada na kampovima su vrlo različita, od zaštite okoliša, rada s djecom ili pripadnicima socijalno ranjivih skupina do razvoja kulture, umjetničkog djelovanja i sl.

Sezona međunarodnih volonterskih kampova traje tijekom cijele godine, a najaktivnija je u periodu od svibnja do listopada. Na većini kampova volonterima su pokriveni troškovi hrane i smještaja.

Sve građane, a posebice mlade koji su navršili najmanje 18 godina pozivamo da se jave u Volonterski centar Zagreb, pogledaju internet stranicu www.vcz.hr te saznaju više o međunarodnom volontiranju i prijave se na neke od brojnih kampova širom svijeta. Vrlo je važno prijaviti se što prije jer je tada puno veći izbor slobodnih mjesta na kampovima!

Svi zainteresirani, dodatne informacije mogu dobiti putem telefona 01/ 3013 058, 098 373 672, besplatnog volonterskog telefona 0800 400 005 ili e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Kontakt osobe: Ivana Pavelić Šprajc i Roberto Mesir.