Volonterski centar Split

starikorenica27. i 28.2. 2013. održan je treći modul edukacijeskog ciklusa Menadžment volontera za voditelje i djelatnike Programa pomoći u kući i Dnevnog boravka na područjima od posebne državne skrbi. Edukacija u trajanju od 6 dana održana je u Korenici za organizacije s područja Ličko-senjske županije.

Edukaciji je prisustvovalo 15 predstavnika organizacija koji su po završetku dobili potvrdu da su stekli znanja i vještine potrebne za koordinatora volontera.

Evo što su sudionici napisali o tome koja će stečena znanja i vještine koristiti u daljnjem radu:

"Promicat ću volontiranje u lokalnoj zajednici i stajati na raspolaganju volonteru za svaku pomoć."
"Ako postanem pokretač volonterstva u svojoj zajednici, sva ova znanja prenijet ću na njih."
"Ovo će mi koristiti za organiziranje volonterskih aktivnosti u vlastitoj organizaciji."
"Znanje koje sam stekla pomoći će u poboljšanju usluga koje pružamo korisniicima."
"Sad ću znati procijeniti volontera, njegov rad i doprinos u društvu."

Projekt Skrb o starijima u PPDS-u kroz volonterski rad i sudjelovanje zajednice provodi se kroz EU Program IPA Pomoć u tranziciji i izgradnja institucija. Nositelj je udruga Mi, a partneri Volonterski centar Osijek, Volonterski centar Zagreb i Udruga za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke. Suradnik na projektu je Ministarstvo socijalne politike i mladih, a projekt se provodi i uz potporu Ureda za udruge Vlade RH.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.