Volonterski centar Split

korenica2U Korenici je 12. i 13. veljače 2013. održan drugi modul edukacijskog ciklusa Menadžment volontera za djelatnike Programa Pomoć u kući i Dnevni boravak i pomoć u kući s područja od posebne državne skrbi u Ličko-senjskoj županiji.

U ovom modulu pod nazivom "Odgovarajući volonter za volontersku poziciju, odgovarajuća volonterska pozicija za volontera" sudionici su bili upoznati s tehnikama pronalaženja volontera i metodama selekcije. Edukacija se provodi u sklopu EU IPA projekta "Skrb o starijima na PPDS-u kroz volonterski rad i sudjelovanje zajednice" čiji je nositelj udruga Mi. Partneri su Volonterski centar Zagreb, Volonterski centar Osijek i udruga za razvoj civilnog društva SMART, Rijeka. Suradnik je Ministarstvo socijalne politike i mladih, a projekt se provodi i uz podršku Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.