Volonterski centar Split

Dana 25. siječnja 2013. Hrvatski sabor je s 84 glasa "za" i 44 "protiv" odlučio da Izmjene i dopune Zakona o volonterstvu idu na hitnu proceduru.

Rasprava je zaključena 24. siječnja 2013, a izmjene i dopune Zakona  bit će donesene po hitnom postupku. Videosnimku saborske rasprave kao i mišljenje Saborskog odbora za zdravstvo i socijalnu politiku možete pogledati i ovdje.

Konačni prijedlog izmjena i dopuna Vlade Republike Hrvatske možete preuzeti ovdje, a sam Zakon o izmjenama i dopunama ćemo vam prenijeti kada bude objavljen u Narodnim novinama.

Hrvatska mreža volonterskih centara pripremit će za organizatore volontiranja, volontere i sve ostale zainteresirane osobe u narednom periodu i kratak dokument s prikazom najvažnijih izmjena koje su uvedene u ovom procesu. 


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.