Volonterski centar Split

zadarU Gradskoj knjižnici Zadar, ogranak Arbanasi 14. i 15. siječnja 2013. održan je prvi modul edukacijskog ciklusa Menadžment volontera. Na edukaciji je sudjelovalo 14 predstavnika provoditelja programa pomoć u kući i dnevni boravak i pomoć u kući koji djeluju na područjima od posebne državne skrbi Zadarske i Šibensko - kninske županije.

Sudionici su u prvom edukacijskom modula bili upoznati s postupkom planiranja volonterskog programa, motivacijom organizacije za uključivanje volontera i izradom opisa posla za volontere. Kroz veljaču će se održati još dva modula ovog edukacijskog ciklusa. Edukacija je održana u sklopu projekta "Skrb o starijima u PPDS-u kroz volonterski rad i sudjelovanje zajednice".


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.