Volonterski centar Split

volo_bonaciVrijedni volonteri Turističko-ugostiteljske škole u petak 5.10.2012. od ranih jutarnjih sati zajedno sa zajednicom Cenacolo sudjelovali su u uređenju okoliša COO "Juraj Bonaći" - dislocirani centar "Firule". Koordinatorica volontera u Turističko-ugositeljskoj školi, prof. Nataša Stefanovski animirala je učenike kojima nije bilo teško, pored napornih školskih obveza, priskočiti u pomoć korisnicima zajednice Cenacolo i tako učiniti dobro djelo kao i nebrojeno puta do tad.

Volonteri su kosili, grabljali, čupali, kopali i dali sve od sebe da okoliš za korisnike Centra bude što ljepši i uredniji. Uz pomoć Volonterskog centra Split uskoro je u planu i iduća akcija branja i podrezivanja maslina ispred dislociranog centra "Firule".


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.