Volonterski centar Split

Ministarstvo socijalne politike i mladih, sukladno odluci ministrice Milanke Opačić 17.9.2012. obavilo je Javni poziv za prijavu kandidata za dodjelu Državne nagrade za volontiranje u razdoblju od 1.10.2011. do 1.10.2012.
Poziv se odnosi na sve fizičke i pravne osobe koje žele dati prijedloge za kandidate/kandidatkinje za Državnu nagradu za volontiranje.

Sve dodatne informacije o kategorijama, kriterijima, općim uvjetima nagrade i načinu prijave možete naći na linku

http://www.mspm.hr/novosti/vijesti/javni_poziv_za_prijavu_kandidata_kandidatkinja_za_dodjelu_drzavne_nagrade_za_volontiranje

Rok za podnošenje prijava je 16. listopada 2012. godine.

Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.