Volonterski centar Split

Volontiraj, budi promjena!

21. rujna 2012.


Hrvatska mreža volonterskih centara po drugi put organizira kampanju  Hrvatska Volontira! kojom se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj  suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.
Pod sloganom Volontiraj, budi promjena! 21. rujna 2012. na Međunarodni dan mira, veliki broj pojedinaca, udruga, institucija i tvrtki će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje (uređenje javnih površina, uređenje javnih ustanova (domovi, škole, vrtići) i udruga koje skrbe o osjetljivim članovima društvima te razne druge socijalne i ekološke aktivnosti).

Podsjetimo, tijekom kampanje 2011. godine, pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike, održane su 142 volonterske akcije na području cijele Hrvatske, organizirane od strane  122 udruga i ustanova. Ukupno je sudjelovalo 2007 volontera koji su kroz različite volonterske aktivnosti doprinijeli svojim zajednicama ukupno uloživši 5862 volonterskih sati. U ovogodišnjoj kampanji očekuje se više od 1000 sudionika u više od 100 različitih volonterskih aktivnosti na području cijele Hrvatske.

Sudjelovanje u kampanji otvoreno je za sve u Republici Hrvatskoj, a za sudjelovanje se potrebno prijaviti Regionalnom volonterskom centru Split- Volonterski centar Udruge Mi do 7. rujna 2012.  putem PRIJAVNICE 

Kampanja se simbolično održava na Međunarodni dan mira. Mir je vrijednost koja za Hrvatsku ima posebno značenje i u čiju su promociju i zagovaranje uključeni brojni volonteri.

Za dodatne informacije kontaktirajte Volonterski centar Split udruge Mi na broj 021/ 329 130

Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.