Volonterski centar Split

Hrvatski sabor, sukladno Zakonu o volonterstvu (NN 58/07), nastavlja s provođenjem programa VOLONTIRAM U HRVATSKOM SABORU

U Program se mogu uključiti studenti koji će tijekom akademske godine 2012./2013. biti na 4. ili 5. godini Pravnog fakulteta i studenti 4. ili 5. godine diplomskog studija Fakulteta političkih znanosti.

Program volontiranja traje godinu dana i provodi se tijekom akademske 2012./2013. godine.

O programu Volontiram u Hrvatskom saboru

Program uvodi studente u državna tijela, sukladno Zakonu o volonterstvu (NN 58/07). Programom se Hrvatski sabor želi otvoriti prema javnosti i tako povećati povjerenje građana u najvišu demokratsku instituciju u Republici Hrvatskoj.

Što rade volonteri u Hrvatskom saboru?

Studenti svojim mentorima, saborskim zastupnicima, sukladno dogovoru, pomažu u iščitavanju prijedloga zakona i pripremanju materijala za sjednice; istraživanjima legislative drugih zemalja; praćenju medija i javnih nastupa svojih mentora; pomažu u komunikaciji s građanima itd.

Studenti koji su do sada sudjelovali u Programu, ostvarili su dobre odnose sa svojim mentorima i svi su suglasni da im je volontiranje donijelo neprocjenjivo iskustvo koje će im biti od velike pomoći u budućem profesionalnom životu.

Koliko Program traje?

Volontiranje traje godinu dana (akademska godina 2012./2013.)

Što kada postanete volonter u Hrvatskom saboru?

Na tjednim sastancima volontera i koordinatorice Programa (u Hrvatskom saboru) imat ćete priliku razmjenjivati iskustva i ideje, tražiti pomoć ili jednostavno izvijestiti o svom radu.

Nakon završetka volontiranja, volonter dobiva Potvrdu o volontiranju od Hrvatskog sabora.

Zainteresirani se mogu prijaviti putem web obrasca na web stranici Hrvatskog sabora, najkasnije do 2.7.2012.

Osim prijave putem web obrasca, potrebno je poslati životopis i pismo motivacije na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. u jednoj poruci s naznakom "Prijava za program volontiranja".


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.