Volonterski centar Split

bracvoloZa volontere Katoličke udruge Lovret, u Gradskoj vijećnici grada Supetra, 5. lipnja 2012. održana je radionica "Biti volonter" .

Na radionici je bilo prisutno 20-ak volontera koji su se upoznali sa zakonskim okvirima volontiranja u RH, svojim pravima i obvezama, preispital isvoju motivacij uza volontiranje, ali i saznali nešto novo o volontiranju sa starijim osobama te izmijenili već stečena iskustva na tom polju.


Na pitanje tko je to volonter i kakav on treba biti rekli su:
"Volonter voli ljude."
"Volonter daje sebe drugima za svoje zadovoljstvo."
"Volonter ima dobro srce - ništa mu drugo ne treba."
"Volontiranjem sami sebe upoznajemo i nadograđujemo."

Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.