Volonterski centar Split

Istraživanje o procjeni vještina potrebnih za volontiranje dio je projekta čiji je cilj podizanje učinkovitosti volonterstva u Europi kroz obrazovanje odraslih (kroz projekt REVEAL). REVEAL će razviti višejezične alate samoprocjene i tečajeve osmišljene za razvijanje vještina volontera i organizatora volontiranja diljem Europe. Rezultati ankete će biti dostupni svima bez novčane naknade. Projekt financira Europska komisija.

Ukoliko želite doprinijeti poboljšanju učinkovitosti volonterskog rada, molimo vas da sudjelujete u ovom istraživanju o procjeni vještina potrebnih za volontiranje tako što ćete popuniti anketu koju ćete pronaći na web adresi: http://www.revealvolunteering.eu/questionnaire_cr.php.

Anketa se provodi među volonterima i organizatorima volontiranja (plaćenim ili neplaćenim) koji imaju 18 ili više godina. Zemlje u kojima će se provoditi anketa su Italija, Velika Britanija, Španjolska, Švedska, Rumunjska i Hrvatska. Anketa je otvorena do 8. lipnja 2012. godine. Ako imate bilo kakvih pitanja, molimo obratite se udruzi za pomoć mladima HELP, kontakt osoba je Nevenka Mardešić, tel: 021 314 273, Adresa; Mihovilova širina 1, 21000 Split, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.