Volonterski centar Split

15. Dani volonterskog rada održati će se 18. i 19. svibnja 2012.

Kao i prethodne godine, u petak 18. svibnja je planiran konferencijski dio u Gradskoj knjižnici „Marko Marulić“, a u subotu akcija u Strossmayerovom parku - „Đardinu“.

Svrha organiziranja manifestacije je predstaviti novine vezane za civilno društvo i volonterstvo kao i postignuća civilnog ali i javnog i poslovnog sektora u promociji i razvoju volonterstva u Splitu i u regiji te predstavljanje aktivnosti u kontekstu 2012. Europske godine aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti. Osnovna vrijednost manifestacije je solidarnost koja bi trebala ojačati pojedinačni trud različitih organizacija i osoba.

 Aktivnosti koje su planirane u programu:

  •  Konferencijski sadržaji
  • Predstavljanje na štandovima
  • Akcija za potporu jednoj nevladinoj organizaciji
  • Kulturno zabavni program (u kojem sudjeluju različite volonterske grupe i inicijative)
  • Neki drugi sadržaji

U tijeku je planiranje aktivnosti pa se slobodno uključite sa sugestijama na kontakt Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na 021/329-139.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.