Volonterski centar Split

volonteri_cr_10U Volonterskom centru Zagreb u tijeku su pripreme za sezonu međunarodnih volonterskih kampova 2012., u sklopu kojih se održavaju i Info dani.

Volonterski kampovi, kojih se godišnje održi oko 3.000 u različitim zemljama svijeta, prilika su za mlade ljude da na jedinstven način upoznaju svijet i različite kulture kojima je on obojen. Međunarodni volonterski kampovi oblik su međunarodne razmjene volontera/ki koji pruža mogućnost sudjelovanja na međunarodnim volonterskim projektima. Volonterski kampovi potiču interkulturalnost i mobilnost mladih te mladima pružaju jedinstvenu mogućnost stjecanja novih iskustava rada na zaštiti okoliša, rada s djecom ili pripadnicima socijalno ugroženih skupina te kulturnog i umjetničkog djelovanja. Sezona međunarodnih volonterskih kampova traje tijekom cijele godine, a najaktivnija je tijekom proljeća i ljeta, odnosno od ožujka do rujna. Volonterima su pokriveni troškovi hrane, smještaja kao i zdravstvenog osiguranja tijekom kampa.

Sve mlade koji su navršili najmanje 18 godina i zainteresirani su za inovativne oblike putovanja i istraživanje, kako svijeta oko sebe tako i vlastitih stavova, vještina i mogućnosti, Volonterski centar Zagreb poziva da posjete Info dane o međunarodnim volonterskim kampovima koji se održavaju svakog utorka i četvrtka u vremenu od 13 do 18 sati u prostorijama VCZ, Ilica 29. Info dani su prilika da se dobiju sve informacije o kampovima, proceduri prijava i svi odgovori na pitanja i nedoumice.

Zainteresirani trebaju najaviti svoj dolazak na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..