Volonterski centar Split

volonteri_cr_10U Volonterskom centru Zagreb u tijeku su pripreme za sezonu međunarodnih volonterskih kampova 2012., u sklopu kojih se održavaju i Info dani.

Volonterski kampovi, kojih se godišnje održi oko 3.000 u različitim zemljama svijeta, prilika su za mlade ljude da na jedinstven način upoznaju svijet i različite kulture kojima je on obojen. Međunarodni volonterski kampovi oblik su međunarodne razmjene volontera/ki koji pruža mogućnost sudjelovanja na međunarodnim volonterskim projektima. Volonterski kampovi potiču interkulturalnost i mobilnost mladih te mladima pružaju jedinstvenu mogućnost stjecanja novih iskustava rada na zaštiti okoliša, rada s djecom ili pripadnicima socijalno ugroženih skupina te kulturnog i umjetničkog djelovanja. Sezona međunarodnih volonterskih kampova traje tijekom cijele godine, a najaktivnija je tijekom proljeća i ljeta, odnosno od ožujka do rujna. Volonterima su pokriveni troškovi hrane, smještaja kao i zdravstvenog osiguranja tijekom kampa.

Sve mlade koji su navršili najmanje 18 godina i zainteresirani su za inovativne oblike putovanja i istraživanje, kako svijeta oko sebe tako i vlastitih stavova, vještina i mogućnosti, Volonterski centar Zagreb poziva da posjete Info dane o međunarodnim volonterskim kampovima koji se održavaju svakog utorka i četvrtka u vremenu od 13 do 18 sati u prostorijama VCZ, Ilica 29. Info dani su prilika da se dobiju sve informacije o kampovima, proceduri prijava i svi odgovori na pitanja i nedoumice.

Zainteresirani trebaju najaviti svoj dolazak na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.