Volonterski centar Split

U sklopu projekta "Volonterski centri - spona između volonterstva i zapošljivosti mladih" provodi se treća po redu volonterska akcija pod nazivom "Mladi i zeleni 2".

"Mladi i zeleni 2" je svojevrstan nastavak akcije "Mladi i zeleni" iz siječnja ove godine kada su volonteri čistili stare kamene kućice na Marjanu. Održati će se 26.travnja u vremenu od 10:00 do 14:00 sati.

Cilj nam je uz volontere koji su osmislili samu akciju uključiti što više zainteresiranih volontera svih dobnih skupina i uz druženje napraviti dobru stvar za Marjan i Split. Svi zainteresirani mogu se javiti u Volonterski centar Split udruge Mi na broj 329 130 ili mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do ponedjeljka 23.4.2012.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.