Volonterski centar Split

mv1Tijekom mjeseca veljače održana je trodnevna edukacija Menadžment volontera. Na edukacijama su sudjelovali predstavnici Udruge Trokut mladih iz Kaštela, Skautski klub Split, Hrvatska likovna udruga Uštipak iz Solina, Udruga Duga iz Solina i Centar za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj.

Tijekom tri dana sudionici su imali prilike naučiti tko je to volonter,  upoznati se za Zakonom o volontiranju i Etičkim kodeksom volontiranja. Također su interaktivnim metodama prošli kroz Faze menadžmenta te saznali što je sve potrebno za uspostavljanje kvalitetnog volonterskog programa u svojim organizacijama i institucijama.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.