Volonterski centar Split

knjigaUred za udruge u suradnji s Ministarstvom znanosti, 21. veljače organizira javno savjetovanje o Nacrtu kurikuluma građanskog odgoja i obrazovanja.Javno savjetovanje će se održati u Velikoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u Zagrebu. Savjetovanje se organizira uz financijsku pomoć Europske unije u okviru projekta IPA 2009 "Jačanje kapaciteta Vladinog Ureda za udruge za izgradnju učinkovitog partnerstva s organizacijama civilnog društva u borbi protiv korupcije" kojeg provodi  PARTICIP GmbH.

Ured za udruge Vlade RH moli sve zainteresirane za savjetovanje da svoje sudjelovanje potvrde najkasnije do ponedjeljka 20. veljače, do 12 sati, putem prijavnog obrasca koji možete pronaći ovdje


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.