Volonterski centar Split

_MG_0985-2Povodom 5. prosinca -  Međunarodnog dana volontera održati će se tradicionalni 12. Bal volontera, u ponedjeljak, 5. prosinca 2010. s početkom u 18 sati u hotelu Le Meridien Lav.

Na Balu će prisustvovati 270 volontera, predstavnika civilnog i javnog sektora, te će se dodijeliti 90 priznanja zaslužnim volonterima i 50 priznanja podupirateljima volonterskih aktivnosti. Dodijeliti će se 4 Nagrade za razvoj i promociju volonterstva ‘Vinka Luković’. Prošle godine utemeljena Nagrada nosi ime naše sugrađanke, tete Vinke, velike volonterke i humanitarke, a želja nam je oživjeti i trajno sačuvati uspomenu na njezin jedinstven lik i djelo.

Organizator svečanosti je Udruga MI – Volonterski centar Split, uz potporu Grada Splita te hotela Le Meridien Lav.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.