Volonterski centar Split

bruno_musticPriča šesnaestogodišnjeg gimnazijalca Brune Mustića koji  svoje slobodno vrijeme provodi volontirajući u raznim udrugama i na raznim projektima...

- Volontirao sam nedavno na Festivalu Mediteranskog filma i Supetar Super film festivalu, što mi je bilo izvrsno iskustvo, gdje sam upoznao mnogo zanimljivih ljudi, što vršnjaka, što potencijalnih suradnika na budućim projektima – kaže Bruno Mustić, otkrivajući nam već u uvodu veliku ljubav prema filmu te nastavlja - Član sam splitskog Kino kluba od svoje dvanaeste godine, glumio sam u par filmova, a i sam sam sudjelovao u snimanju nekoliko filmova pa tako i u Naša škola, naša briga, u kojem je dokumentirana akcija moje OŠ Spinut te Ulice našeg grada, kratkog video uratka s kojim smo predstavljali školu na Reviji hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece. Obožavam filmove i najvjerojatnije ću nakon srednje škole pokušati upisati filmsku akademiju.

Nizu svojih aktivnosti od 2007. dodao je i volontiranje u jedinoj udruzi za disleksiju na području Splitsko dalmatinske županije - Udruzi dyxy. U početku im je izrađivao letke, bookmarkere, web stranicu, a prije dvije godine je počeo voditi informatičke radionice. Ni tu nije mogao izostaviti svoju prvu ljubav – nedavno je snimio prvi dio filma Svijet slova: disleksiju možemo pobijediti, kojeg planira slati na festivale u regiji zatvori li financijsku konstrukciju. Od prošle godine je u Gradskom kazalištu mladih, a od prvog razreda osnovne glumi u školskim predstavama pa je sa Dramskom grupom na Županijskom natjecanju LiDraNo nastupao u predstavi Hajdemo skakati po oblacima. Ni tu nije kraj njegovim hobijima – izrada web stranica prije tri godine donijela je njegovoj školskoj ekipi sedmo mjesto na Siemensovom natječaju Create the future gdje su radili web stranicu za Split u 2111. godini, a prije četiri godine je pobijedio na web natjecanju koje mu je donijelo godinu dana besplatnog web hostinga od riječkog Gem studija koji od tada podržava i druge njegove projekte. Danas sa Ivanom Bogdanovićem, studentom Filozofskog fakulteta slijepim od rođenja, radi na prilagodbi Facebooka za slijepe.

Izvor: splitski.portal.com


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.