Volonterski centar Split

nac_zakladaNacionalna zaklada za razvoj civilnog društva raspisala je natječaj za nagradu "Škola – prijatelj zajednice"- nagrada za volonterstvo.

Ovaj je natječaj otvoren za sve osnovne škole za prijavu učeničkih prijedloga volonterskih inicijativa (akcija) u lokalnoj zajednici kao i za sve srednje škole u Republici Hrvatskoj za prijavu inovativnih modela motiviranja i uključivanja učenica i učenika za volonterski rad u školi i/ili lokalnoj zajednici. Dodijelit će se ukupno deset nagrada, a svaka nagrada uključuje i novčani dio od 8.000,00 kuna za provedbu nagrađene inicijative ili modela volontiranja te plaketu "Škola – prijatelj zajednice".

Rok za prijavu: do 3. listopada 2011. godine

Cjelokupna natječajna dokumentacija dostupna je na: http://zaklada.civilnodrustvo.hrOznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.