Volonterski centar Split

jabSplitska Gradska knjižnica Marko Marulić, već treću godinu za redom, od otvaranja nove Središnje knjižnice,  organizira bogat program radionica za djecu i tinejdžere tijekom ljetnih praznika. Svrha programa je da svoje slobodno vrijeme djeca i mladi iskoriste korisno, aktivno, kreativno i u društvu svojih vršnjaka. Gotovo sve su radionice besplatne jer nam u programu pomažu i vanjski suradnici i volonteri, odrasli i djeca.

Prije početka ljeta organiziramo Burzu naših radionica na kojima svi zainteresirani mogu doći, popričati s voditeljima radionica i prijaviti se na radionicu:

 -         u ponedjeljak, 20. lipnja 2011. u 18.30 na Odjelu za djecu i mlade je burza radionica za djecu,

-         u utorak, 21. lipnja 2011 u 18.30 na  Odjelu za djecu i mlade je burza radionica za tinejdžere.

 O svemu se mogu dodatno interesirati u Središnjoj knjižnici, na  telefon 685-020 ili na našoj web stranici www.gkmm.hr.

Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.