Volonterski centar Split

Udruga MI - Volonterski centar Split poziva vas na sudjelovanje u projektu „Volonterski centri – spona između volonterstva i zapošljivosti mladih“

Udruga MI - Volonterski centar Split,  u partnerstvu s Udrugom SMART iz Rijeke, Volonterskim centrom Osijek, Volonterskim centrom Zagreb i Gradom Rijekom, provodi projekt čiji je osnovni cilj povećati zapošljivost i fleksibilnost mladih u Hrvatskoj s posebnim naglaskom na mlade osobe u dobi od 18 do 29 godina koji pripadaju specifičnoj ciljanoj skupini dugoročno nezaposlenih (više od jedne godine) te nezaposlenih mladih osoba bez radnog iskustva.

Kroz projekt se promovira koncept volonterstva kao novog pristupa i mogućnosti koju treba dodatno iskoristiti u smislu poboljšanja zapošljivosti mladih. U projekt se mogu uključiti organizatori volontiranja koji predstavlju udruge, javne ustanove (zdravstvo, obrazovanje, socijalna skrb, kultura), zaklade, fondacije, vjerske ustanove, tijela državne uprave, jedinice lokalne ili regionalne samouprave, turističke zajednice i sindikate. Volontiranjem u neprofitnom sektoru pruža se mogućnost mladim nezaposlenim ljudima za uspostavljanje novih kontakata, stjecanje i razvijanje novih znanja i vještina koje im mogu koristiti na tržištu rada. 

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje u projektu kao organizator volontiranja, možete nam se javiti e-mailom Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., telefonom na broj 021/329-139 ili nas posjetite u prostorijama Udruge MI na adresi Sinjska 7, Split, najkasnije do petka, 17. lipnja 2011.

Organizacije koje iskažu interes za sudjelovanjem u projektu bit će uključene u sljedeće aktivnosti:

-    Predstavljanje onih aktivnosti organizacije u koje se volonteri mogu uključiti,

-    Sudjelovanje na edukaciji o menadžmentu volontera (razrada opisa posla volontera, uloga koordinatora volontera, zakonski okvir volontiranja u Hrvatskoj, priprema, podrška i evaluacija rada volontera) – 1. modul 28. i 29. lipanj, 2. modul 13. i 14. srpanj, 3. modul 6. i 7. rujan 2011.

-    Uključivanje volontera u volonterske pozicije/aktivnosti na najmanje 120 sati uz potpisivanje volonterskog ugovora

Nadamo se da ćete prepoznati važnost ovog projekta te svojim sudjelovanjem dati doprinos promociji koncepta volonterstva kao novog pristupa i mogućnosti koju treba dodatno iskoristiti u smislu poboljšanja zapošljivosti mladih.

UDRUGA MI –VOLONTERSKI CENTAR SPLIT

 


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.