Volonterski centar Split

Udruga MI - Volonterski centar Split poziva vas na sudjelovanje u projektu „Volonterski centri – spona između volonterstva i zapošljivosti mladih“

Udruga MI - Volonterski centar Split,  u partnerstvu s Udrugom SMART iz Rijeke, Volonterskim centrom Osijek, Volonterskim centrom Zagreb, i Gradom Rijekom, provodi projekt čiji je osnovni cilj povećati zapošljivost i fleksibilnost mladih u Hrvatskoj s posebnim naglaskom na mlade osobe u dobi od 18 do 29 godina koji pripadaju specifičnoj ciljanoj skupini dugoročno nezaposlenih (više od jedne godine) te nezaposlenih mladih osoba bez radnog iskustva. Kroz projekt se promovira koncept volonterstva kao novog pristupa i mogućnosti koju treba dodatno iskoristiti u smislu poboljšanja zapošljivosti mladih.

Volontiranjem mlade nezaposlene osobe na različite načine mogu povećati svoju konkurentnost na tržištu rada. Kroz volontiranje se stječu i razvijaju nova znanja i vještine u organiziranom i struktiruranom radnom okruženju, uspostavljaju novi kontakti i širi socijalna mreža, razvijaju vještine timskog rada i komunikacije, jača samopouzdanje i samopoštovanje, dobivaju nove preporuke koje se mogu korisititi u životopisu.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanjem u projektu, u dobi ste od 18 do 29 godina, nezaposleni ste više od godine dana ili nemate radnog iskustva, možete nam se javiti e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., telefonom na broj 021/329-137 ili nas posjetite u prostorijama Udruge MI na adresi Sinjska 7/2, Split.

Pojedinci/volonteri koji iskažu interes za sudjelovanjem u projektu bit će uključeni u sljedeće aktivnosti:

-    stjecanje iskustva kroz 60-90 sati volontiranja u neprofitnim organizacijama

-    sudjelovanje na edukaciji o volonterstvu (o trendovima i zakonskim okvirima u Hrvatskoj te u zemljama EU) te treninzima za razvoj organizacijskih vještina, pripremu i pokretanje projekata u zajednici

-    sudjelovanje u osmišljavanju i realiziranju volonterskih projekta/inicijativa s drugim volonterima

-    mogućnost sudjelovanja na međunarodnim edukacijama

Nadamo se da ćete prepoznati volonterstvo kao dodatnu mogućnost za stjecanje novih znanja i vještina,  uspostavljanje novih kontakata i poznanstava te se uključiti u ovaj projekt.

Udruga Mi - Volonterski centar Split

     


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.