Volonterski centar Split

velikosrceTradicionalni Dani volonterskog rada ove godine održat će se 20. i 21. svibnja 2011. Svrha organiziranja manifestacije jest predstaviti novine vezane za  volonterstvo kao i postignuća civilnog i javnog  sektora u promociji i razvoju volonterstva u Splitu i regiji. Osnovna vrijednost manifestacije je solidarnost koja bi trebala ojačati pojedinačni trud različitih organizacija i osoba.

 Dani su podijeljeni na dva dijela: za petak, 20. svibnja planiran je konferencijski dio koji će se održati u Gradskoj knjižnici „Marko Marulić“, a u subotu 21. svibnja bit će organiziran kulturno - zabavni program te akcija Udruga za udrugu u parku J.J. Strossmayera „Đardinu“.  Javna akcija u Strossmajerovom parku u centru grada  sastojat će se od predstavljanja na štandovima, prigodne prodaje proizvoda i materijala neprofitnih organizacija i školskih volonterskih skupina te kulturno -zabavnog programa.  Manifestaciju podržavaju Grad Split i Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a organizator je  Udruga MI - Regionalni volonterski centar Split.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.