Volonterski centar Split

zelim-volontiratiPovodom 2011. Europske godine volontiranja,  Volonterski centri u Hrvatskoj u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i Hrvatskim foto savezom planiraju organizirati izložbu s ciljem predstavljanja građana - volontera kroz prizmu različitih aktivnosti putem kojih daju svoj doprinos društvu. Izložba bi bila postavljena u drugoj polovini godine u različitim gradovima Hrvatske i tako obišla sve regije.

Pozivamo vas da nam javite ukoliko planirate održati ili sudjelujete u nekoj volonterskoj akciji tijekom slijedeća tri mjeseca. Treba nam datum, lokacija i kratki opis akcije. Mi ćemo obavijestiti predstavnike Foto kluba najbližeg grada te vas povezati s njima.
Zahvaljujemo na odazivu i doprinosu u obilježavanju Europske godine volontiranja!!


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.