Volonterski centar Split

duka_volonteriUdruga MI Split u partnerstvu s Volonterskim centrom Osijek, Volonterskim centrom Zagreb i Udrugom za razvoj civilnog društva SMART Rijeka provodi projekt čiji je osnovni cilj poticanjem inkluzivnog volontiranja doprinijeti integraciji i većoj zapošljivosti pojedinaca koji pripadaju skupinama društva u riziku od socijalne isključenosti.

Kroz projekt volonteri koji pripadaju nekoj od skupina s rizikom od socijalne isključenosti uključit će se neprofitne organizacije pri čemu će posebna pažnja biti posvećena kreiranju svrsishodnih i kreativnih volonterskih programa unutar organizacija „domaćina“ i pružanju specifične podrške s ciljem realizacije punog potencijala volontera.

Predstavnici socijalno isključenih skupina volontiranjem će dobiti priliku steći ili osnažiti svoje radno iskustvo i socijalne kompetencije te proširiti vlastitu socijalnu mrežu.

Organizacije koje će smještati volontere iz socijalno isključenih skupina povećati će kapacitete za primjenu programa inkluzivnog volontiranja te na taj način osnažiti svoju ulogu i vrijednosnu komponentu u zajednici.

Ovaj projekt doprinosi viziji društva u kojoj se u isto vrijeme njeguju različitosti i prihvaćanje i u kojoj je volontiranje za svakog pojedinca slobodno i dostupno na načelima jednakih mogućnosti.

U projekt se možete uključiti:

•    kao volonter na najmanje 3 mjeseca ukoliko pripadate nekoj od skupina s rizikom od socijalne isključenosti (osoba s invaliditetom, dugotrajno nezaposlena osoba, nezaposlena osoba nižeg obrazovanja, žrtva nasilja, beskućnik, bivši ovisnik ili prijestupnik)

•    kao organizator volontiranja u trajanju od najmanje 3 mjeseca

Ukoliko ste zaintersirani uključiti se u naš projekt, za više informacija molimo obratite se na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.