Volonterski centar Split

logoMeđunarodni volonterski kamp pruža svim zainteresiranima priliku da kroz 10 do 30 dana, u društvu s ostalih 5 do 20 međunarodnih volontera, naprave nešto korisno za lokalnu zajednicu u zemlji koju posjećuju. Kamp povezuje volontere s lokalnim stanovništvom koje se priključuju volonterima u radnim i slobodnim aktivnostima. Kampovi su tu za sve koji žele na kreativan i zabavan način doprinijeti razvoju zajednice u nekom dijelu svijeta, a istovremeno nude mogućnost stjecanja brojnih znanja i vještina kroz druženje s ljudima iz različitih zemalja i kultura.

Svaki kamp ima specifičan cilj ili zadatak koji je potrebno ispuniti za vrijeme trajanja projekta, od kojih kao primjere izdvajamo: uređenje lokalne škole prije početka školske godine; organiziranje igraonica za djecu tražitelja azila, organizacija glazbenog festivala, izgradnja i uređivanje staza u lokalnom parku prirode, obnova parka u nekom manjem gradu, oživljavanje lokalne rijeke i uklanjanje otpada.

Tijekom sezone međunarodnih volonterskih kampova, koja traje od ožujka do rujna, organizira se nekoliko tisuća kampova širom svijeta. Na međunarodnim volonterskim kampovima hranu i smještaj osigurava organizator, a putne troškove osigurava sam volonter.

Sve informacije o kampovima i o proceduri prijava volonteri mogu dobiti na besplatni telefon 0800 400 005 ili na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Također, svi zainteresirani, mogu se prijaviti na info dane koji će se organizirati u Volonterskom centru Zagrebu od 22. veljače, svakog utorka i četvrtka, od 13:00 do 18:00.

Molimo da prijave za dolazak na info dane šaljete na mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.