Volonterski centar Split

logoMeđunarodni volonterski kamp pruža svim zainteresiranima priliku da kroz 10 do 30 dana, u društvu s ostalih 5 do 20 međunarodnih volontera, naprave nešto korisno za lokalnu zajednicu u zemlji koju posjećuju. Kamp povezuje volontere s lokalnim stanovništvom koje se priključuju volonterima u radnim i slobodnim aktivnostima. Kampovi su tu za sve koji žele na kreativan i zabavan način doprinijeti razvoju zajednice u nekom dijelu svijeta, a istovremeno nude mogućnost stjecanja brojnih znanja i vještina kroz druženje s ljudima iz različitih zemalja i kultura.

Svaki kamp ima specifičan cilj ili zadatak koji je potrebno ispuniti za vrijeme trajanja projekta, od kojih kao primjere izdvajamo: uređenje lokalne škole prije početka školske godine; organiziranje igraonica za djecu tražitelja azila, organizacija glazbenog festivala, izgradnja i uređivanje staza u lokalnom parku prirode, obnova parka u nekom manjem gradu, oživljavanje lokalne rijeke i uklanjanje otpada.

Tijekom sezone međunarodnih volonterskih kampova, koja traje od ožujka do rujna, organizira se nekoliko tisuća kampova širom svijeta. Na međunarodnim volonterskim kampovima hranu i smještaj osigurava organizator, a putne troškove osigurava sam volonter.

Sve informacije o kampovima i o proceduri prijava volonteri mogu dobiti na besplatni telefon 0800 400 005 ili na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Također, svi zainteresirani, mogu se prijaviti na info dane koji će se organizirati u Volonterskom centru Zagrebu od 22. veljače, svakog utorka i četvrtka, od 13:00 do 18:00.

Molimo da prijave za dolazak na info dane šaljete na mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.