Volonterski centar Split

mobmsMinistarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti  

                                     OBAVJEŠTAVA

Svi organizatori volontiranja koji su tijekom 2010. godine organizirali volontiranje u Republici Hrvatskoj ili inozemstvu, sukladno Zakonu o volonterstvu (NN 58/07), obvezni su do kraja veljače 2011. podnijeti Izvješće o obavljenim volonterskim uslugama i aktivnostima Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti izravnim unošenjem traženih podataka na Internet stranici www.mobms.hr

Uz čestitke svim volonterkama, volonterima i organizatorima volontiranja povodom Nove 2011. koja je proglašena Europskom godinom volontiranja pozivamo Vas da sudjelujete u njenom obilježavanju.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.