Volonterski centar Split

Prohladno vrijeme nije spriječilo 8 marljivih volonterka i volontera učenika Graditeljske obrtničke i Grafičke škole iz Splita da pod vodstvom profesorice Nataše Baras sudjeluju u humanitarno- volonterskoj akciji uređenja zapuštenog i devastiranog parka Klinike za psihijatriju KBC-a Split kojeg koriste bolesnici Klinike. U akciji Udruge Menta i Volonterskog centra Udruge Mi, održanoj 14. prosinca pomoglo im je i 5 djelatnika gradskog komunalnog poduzeća Parkova i nasada, a Fast food Firule dijelom donirao sendviče za sudionike.

Cilj akcije je omogućiti hospitaliziranim bolesnicima i njihovim posjetiteljima ugodnije okruženje za vrijeme boravka u bolnici. Planirano je kontinuirano provođenje ove akcije do potpunog uređenja parka, u skladu s vremenskim uvjetima.

Akciju su pratili i mediji.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.