Volonterski centar Split

predsjednik1Krajem listopada 2010. g.  predsjednik  Ivo Josipović primio je predstavnice Hrvatske mreže volonterskih centara.

Na sastanku se razgovaralo o statusu volonterstva u RH te o planovima za obilježavanje 2011. godine kao Europske godine volontiranja.

Predsjednik Josipović pružio je podršku naporima volonterskih centara u zagovaranju vrijednosti volontiranja kao i aktivnostima koje će volonterski centri provoditi u 2011. godini kako bi zajedno s europskim kolegama dali dodatni poticaj afirmaciji vrijednosti i prakse volontiranja.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.