Volonterski centar Split

srce23. studenog u Parku Klinike za psihijatriju KBC-a Split Udruga MENTA - Split zajedno sa Volonterskim centrom Udruge MI - Split organizira zajedničku humanitarno-volontersku akciju uređenja  zapuštenog i devastiranog parka , a kojega koriste bolesnici Klinike za psihijatriju KBC-a Split.

Ovu akciju smo organizirali kako bismo hospitaliziranim bolesnicima i njihovim posjetiteljima omogućili ugodnije okruženje za vrijeme boravka u bolnici, te ujedno obilježili Međunarodni humanitarni dan (23. 11.) i Međunarodni dan volontera (05. 12.).  Akcija se provodi u suradnji sa gradskim komunalnim poduzećem Parkovi i nasadi.

Akcija će se kontinuirano provoditi do potpunog uređenja parka, a u skladu s vremenskim uvjetima. U slučaju lošeg vremena akcija se odgađa!


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.