Volonterski centar Split

eugodinavolont"Hrvatska u susret 2011. - Europskoj godini volontiranja“, Nacionalna konferencija za koordinatore volontera održat će se 24. studenoga 2010.  u hotelu International, Miramarska 24 u Zagrebu.

Cilj konferencije je unaprijediti kapacitete za provedbu volonterskih programa u ustanovama i organizacijama civilnog društva radom koordinatora volontera. Konferencija se organizira kao najava Europske godine volontiranja 2011.

Organiziraju je Hrvatska mreža volonterskih centara i Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u partnerstvu s projektom TACSO - Tehnička pomoć organizacijama civilnog društva i uz potporu Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i  Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Više o Konferenciji na www.hmvc.net


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.