Volonterski centar Split

logouedgyiaU tijeku su prijave za dvije aktivnosti iz programa Maldi na djelu, u organizaciji međunarodnih Nacionalnih agencija za program Mladi na djelu.

Prvi seminar:

CMS artistic - a contact making seminar for creative youth workers
Datumi: 19.-23. listopada 2010. godine
Mjesto: Oslo, Norveška
Sažetak: Ovaj seminar za uspostavljanje kontakata je namijenjen osobama koje rade s umjetničkim skupinama mladih (kazališne skupine, bendovi, plesni ansambli, ...) i koje traže partnere za razvijanje Razmjena mladih.
Rok za prijave: 17. rujna

Drugi trening:

Get Involved-International training course for Action 1.3 Youth Democracy projects development
Datumi: 29. studenog – 4. prosinca 2010. godine
Mjesto: Sigulda, Latvija
Sažetak: Ovaj trening je namijenjen organizacijama koje žele prijaviti Demokratski projekt mladih (Akcija 1.3) te im pruža znanja i vještine potrebne za razradu projektne ideje te pripremu i provedbu tih projekata.
Rok za prijave: 15. listopada
Naglašavamo da za obje aktivnosti troškove aktivnosti, smještaja i prehrane snosi Nacionalna agencija za program Mladi na djelu koja organizira događaj a troškove puta Agencija za mobilnost i programe EU za 1 sudionika/cu iz Hrvatske po događaju.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.