Volonterski centar Split

zadarZadar će u posljednjem tjednu u mjesecu kolovozu, nakon Starigrad Paklenica Film Festivala i prije čuvene Mostre u Veneciji, dobiti svoj medjunarodni filmski festival – Film Forum Zadar, prvi filmski festival sa fokusom na europske koprodukcije.

 

Jedan dio FFZ-a čini filmski festival s natjecateljskim programom, uglavnom igranih i dokumentarnih filmova. Pratile bi ga tematske veceri, dok bi se u drugom dijelu FFZ-a organizirali okrugli stolovi i filmske radionice na kojima bi sudjelovali ljudi iz filmske industrije.

Inicijator ovog događaja je poznati redatelj Sergej Stanojkovski koji vjeruje u Zadar i njegov filmski potencijal.

Kako bi njegova ideja u potpunosti zaživjela traže se volonteri koji su voljni raditi intervjue s autorima i kreativcima iz Europe, snimati kratke video uratke o događanjima i projekcijama koji će se objavljivati na službenoj stranici, koji će se brinuti za pristigle filmaše i upoznavati ih sa zadarskom baštinom. Ako ste imalo zainteresirani, možete se javiti Petri Kupsjak ( Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript ili na broj telefona 098/9219802) radi više informacija.

Film Forum Zadar’ od 24. – 29. kolovoza


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.